Poslední měsíc příprav

Vstupujeme do posledního měsíce příprav hry, za tři týdny od teď už většina z nás bude na zámku.

Po třech letech, tisících hodin (https://www.larpy.cz/cena-larpu-cim-se-plati-za-realizaci-snu/) a ve světě, který se za dobu psaní hry výrazně změnil. Trochu doják, ne?

A jak jsme na tom?

Největší díl práce, psaní postav, se nepovedlo naplnit k cíli “1.5. bude všechno”. V tuto chvíli nám ke stavu “všechno je” chybí dopsat 15 postav, které všechny už mají někoho, kdo na nich buší. Je to mezera, ale mezera, kterou jsme schopni dohnat. Pro představu běžné týdenní tempo máme 20 – 25 postav, mělo by se tedy jednat o věc kterou snadno dotáhneme.

Zápletky jsou vesměs připravené, drtivá většina už je propsaná v postavách. Nejčastěji chybí “prováděcí instrukce” – tzn. krok za krokem rozepsání diagnóz a operací, případů nebo třeba pohřebních rituálů. Obecně je asi dobrá chvíle zmínit, že tlačíme na co největší autonomii hráčů: typicky všechny rituály, mše, operace a diagnozy budete provádět ne za pomoci sluhy, ale samostatně. Přibližně deset zápletek ze 162 identifikujeme jako “problematické”: buď mají nějaké nejasné části nebo jsou typicky z prvních měsíců psaní hry, nejčastější chyba je přílišná preskriptivita nebo nesoulad s tím jak se některé charaktery vyvinuly. Pracujeme na nich, mělo by to klapnout. Samozřejmě tam bude i spousta problémů které zatím nevidíme nebo věci, které prostě v interakci spousty faktorů na larpu úplně nevyjdou. Ale že jo, to je osud 🙂

Řekneme vám, co se má přibližně stát, jak tam dojdete, a jak si to užijete, necháme na vás. Věříme, že to zvládnete a bude to dobrý.

Lázně máme vesměs nadraftované, chybí rozepsat hezky a dát do časových rozpisů.

Časové rozpisy jsou monstrozita: momentálně jsme ale velmi na cestě je mít, mít je všechny a mít je krásný. Hlavní problém je navíc už nějakou dobu “kam dávat události” a to se nám zdá jako prima problém. Každý časový rozpis pak má u každé události i jméno místnosti: prostě se pak podíváte, kam máte jít a dojdete podle mapky (mapku zveřejníme brzy, až finalizujeme názvy místností).

Povedlo se nám taky zajistit jídlo, které bude sice o kus dražší, než jsme chtěli, ale zase vskutku gurmánské. Máme také nějaké dobré zprávy ke spaní a tak dále. Můžete se těšit v dalších dnech na velký průběžně aktualizovaný g-doc, kam vám dáme doslova všechny věci co musíte znát a praktické FAQ na jedno místo. Uvidíme, jak to bude fungovat 🙂

A samozřejmě, JSME nervózní! 🙂 před námi je stále ještě kopice práce, nabrali jsme si ve svých pracích a životech dovolené a děláme co jde.
A protože bereme takovouhle hru jako participativní, ne jednostranné dílo, poprosíme vás i o podporu. Jak?

Samozřejmě oceníme nadšení, pocity z postav, hype. Fakt, nebudeme si lhát, že ne.

Taky oceníme specializovanou pomoc. Formulář pro dobrovolníky stále běží (a mohou se těšit na nové informace, https://belle.rolling.cz/news/jak-se-prihlasit/) a oceníme i velmi specializované práce. Máme třeba nějaké ty desítky herních dokumentů, ke kterým existují krátká zadání, ale když je někdo sepíše, uvolní nám to ruce. Máte ochotu jich pár desítek pořešit? Super, klidně nám napište tady do chatu nebo se přihlašte na náš Belle Lettres discord (https://discord.gg/6jgCGNuH). Chcete přijet tahat nábytek? No super. Jste ochotní pomoci v Praze nebo kdekoliv s výrobou rekvizit? Ještě jich pár zceníme.

Čeká nás společně velká věc. Bude mít chyby, bude dřít, bude divná, pracuje se spoustou experimentů. Ale upřímně věříme, že když do toho všichni půjdeme s tím, že si to chceme užít, tak nás čekají nezapomenutelné věci. Moc se na vás těšíme!