Mexiko

Mexické panství je ze všech amerických států největší a nejmocnější. Když Král králů nenalezl mezi místními nikoho, kdo by zde chtěl vládnout, povolal k moci Drakova mladšího bratra. Po dlouhých desetiletích prosperity se ale pozice Mexického draka radikálně změnila. Měl zde vymýtit silný vliv teroristů a obzvláště přežívající jezuitské buňky. Jenže nepřátelé se vždy nakonec dokázali přeskupit a uprchnout na základny mimo hranice Mexika. V posledních letech se však stalo něco snad ještě horšího. Z hloubi pralesa vystoupil Opeřený had – Quetzalcoatl a prohlásil se svrchovaným pánem země. Začala vleklá občanská válka, kterou ještě zhoršovaly guerillové útoky teroristů. Boje neberou konce a s každou Drakovou prohrou se džungle stále více rozrůstá. A s ní přichází i hrůza. Mexický Drak proto vysílá za svým bratrem delegaci se zoufalou prosbou o pomoc.

José Guadalupe Posada Calavera oaxaqueña, 1903

Císařovna Rften-krak’rineta

(* 7. června 40) – 55 let

Situace je natolik vážná, že s prosbou o pomoc přijíždí sama císařovna Rften-krak’rineta, manželka Mexického draka. Do Mexika byla provdána jakožto dcera jedné z předních francouzských aristokratických rodin s dominantním podílem prastaré krve – tedy s velkou šancí, že porodí života a vlády schopné potomky. Navíc narozdíl od svého manžela má i nějakou část lidské krve, která ji propojuje s jejím lidem.

Vyměnit civilizovanou Evropu za mexickou polodivočinu jí vlastně vůbec nevadilo. Její touha po dobrodružství byla naplněna, stejně jako vůle k moci. Díky tomu, jak blízko měla k lidem a proto, že vykazovala (nejspíš upřímnou) snahu přinést Mexiku to nejlepší, získala si po celé zemi širokou oblibu. Její milá tvář se ale po příchodu Opeřeného hada stáhla v krutou masku. Ti, kdož zradili její důvěru a odešli pod hadovu kohortu, jsou nyní terčem jejího strašlivého hněvu. Pomáhá jí v tom zvláštní temné umění, které se naučila od Dcery Oceánu.

Císařovnin návrat do Evropy ale rozhodně nebude snadný. Její malá skupina byla stíhaná nepřáteli a ve starém světě na ni čekají i staré známosti a jejich důsledky.

2
2
2
1
3
2

Cool faktor: exotická magie, vysoká politika, pozice moci, staré milostné pletky


Cuetzpalli

(* cca 55) – 40 let

Postava může být muž či žena

Cuetzpalli pochází z nesmírně vytrvalé a vážené linie uctívačů Opeřeného hada. Vždyť jeho rod kdysi přežil masakry conquistadorů a dokázal se skrýt i před pozornýma očima mexického Draka a jeho nového režimu. Přesto Cuetzpalli selhal, byl polapen a musel se sklonit před Císařovnou. Neměl na vybranou, protože v jeho hrudi bije jen polovina jeho srdce, tu druhou u sebe drží Císařovna sama.

Cuetzpalli přichází na Dračí pohřeb jako svědek a živoucí důkaz hrůz, které Quetzalcoatl sesílá na Mexiko. Bude darován Drakovi a jen umírající vládce může rozhodnout, co s ním bude dál. Cuetzpalli dobře ví, že kráčí vstříc smrti. Přežil sice složitou cestu i útoky neznámých nepřátel, ale na Dračím pohřbu ji dost možná nalezne. Ještě ale není připraven zemřít, musí prvně poctít své předky a svého opeřeného pána. A zná hned několik způsobů, jak to udělat. A hned několik lidí, kteří by se snad mohli stát jeho spojenci.

1
1
3
2
3
2

Cool faktor: exotická magie, boj o svobodu a důstojnost, divná věda, velmi extrovertní šamanské rituály, duchovní boj a proroctví


Diego Luis Garza-Navarro

(* 12. dubna 68) – 27 let

Postava může být muž či žena

Prosperita Mexika se nezakládá jen na moci Draka, dobrotě Císařovny a nadšení lidu. Bohatství přináší zemi i obchod s tabákem, drahými kameny, halucinogenními extrakty z kaktusů a podobnými artikly. Tento obchod se soustřeďuje v rukou několika rodin či spíše klanů – a rodina Garza je mezi nimi jedna z nejpřednějších. O své členy, zaměstnance a materiál se dokázala vždy postarat. Až tak, že její soukromé ozbrojené síly by dokázaly slušně zatopit leckteré armádě. Ale Garzové jsou moudří, znají své možnosti i limity a s mexickým Drakem spolupracují vždy, když to jen situace umožní. Koneckonců, stav regionu je velmi nestabilní a je třeba se bránit, ne?

Pro Diega měla být účast v delegaci jen příjemnou diplomatickou cestou na zkušenou, při které plánoval navázat nová obchodní partnerství a třeba si i najít někoho, kdo bude hoden přivdat se do rodiny Garza. Místo toho stíhala výpravu jedna katastrofa za druhou. Zatímco mnozí z členů delegace doplatili na zákeřné útoky životem, Diego prokázal výjimečný trénink, obdivuhodnou chladnokrevnost a houževnatost. Možná ve svém mládí nemá co ztratit, možná je skutečně přímo ztělesněním odvážného šermíře a pistolníka. Jisté je jenom to, že svou císařovnu následuje, kam je potřeba. A koho nezničí její temné umění, toho probodne Diegův meč.

2
2
3
1
1
1

Cool faktor: dobrodruh, horká krev, vyjednávání a konspirace, divoké oslavy, životní přátelství, povinnost vs. zodpovědnost