Albionská delegace

Albion má tu čest být zemí, přes kterou Prastaří zahájili svůj Slavný návrat. Zemí, kde první spojenec Prastarých, Jiří III., stále žije v milujícím objetí Královny úlu. Zemí, kde velká část vyšší šlechty a dokonce i množství důstojníků v armádě a na dalších klíčových pozicích jsou přímými potomky Královny.

Není jiného Prastarého, který by měl doslova tisíce svých potomků propojených skrze sdílenou mysl. Sdílí samozřejmě i apetit – k životu potřebují nutně lidskou krev a mozkomíšní mok, ale to je jen přirozené. V zemi pokryté stovkami dýmajících továren, často nazývané dílnou celého světa, je víc než dost vhodných dárců.

Albion se také často chlubí unikátním druhem rovnosti – samotné ostrovy jsou rozparcelované mezi většinu země, která patří koruně, a řadu menších sídel patřících jednotlivým lordstvům. Šlechtě i obchodníkům poskytuje unikátní možnosti seberealizace v podobě nekončící exploitace Konkordie a jejich Třinácti kolonií, v úzkém zásobovacím pásmu kolem Kapského města a hlavně v Indii. Obzvláště v té se Albion snaží obrátit neúspěchy posledních sto let a i skrz Indian Councils Act (zaručující jistou míru samosprávy Indům) si stanovil ambiciózní cíl do roku 100 plně ovládnout Indii a připravit se k další expanzi na sever. Takový plán je samozřejmě plně v rozporu s postupem Krále králů, který do Indie postupuje pomalu ze severu a nedávno dosáhl Afghánistánu.

V Evropě je ale jejich politika stále stejná. Snaží se držet rovnováhu mezi jednotlivými říšemi tak, aby nemohla žádná přerůst výsadní postavení Albionu, který se stále cítí  v moci druhý za Králem králů.
Uvidí se ještě nakolik jsou tato sebevědomá prohlášení realitou. Vyslanci ostrovní říše budou na slavnosti psát dějiny – krví a mozkomíšním mokem.


Sususkiliam, vévodkyně ze Sussexu

(* 7. srpna 57) – 38 let

Susukiliam je často považována za jeden z nejoblíbenějších nástrojů královny – a má unikátní důvody proč by právě ona měla být účastna slavnosti. Strávila mládí jako schovanka na dvoře Draka a zanechala u dvora veliký dojem. Takový, že její pobyt byl z neznámých důvodů přerušen v půlce dohodnuté doby a z říše odjela narychlo. Teď  přichází jako zcela jiná bytost. Viděla dvory celé Evropy, absolvovala několik let jako správce v koloniích a potlačila několik povstání domorodců. Přežila dokonce i několik let na jinak značně nejistém postu vyslance Královny úlu u dvora Krále králů – postu, který jen málokterý diplomat dokončí bez útěku, vlastní smrti nebo dokonce zostuzení.

Vedoucí delegace je ztělesněním ctností Albionu: disciplíny, důstojnosti, širokého vzdělání a naprostého pohrdání životy všech, kteří žijí pod jinou vlajkou. A ona sama se nijak netají tím, že její kusadla se už do masa nepřátel Albionu zasekla mnohokrát a zaseknou se znovu. 

Přesto, že její pozice v čele delegace je neotřesitelná, bude muset jak čelit politickým tlakům a úkladům, tak živit svůj hlad a postarat se o zběhlé krajany i následky svých předchozích rozhodnutí: včetně vlastního potomka.

Velkou část hry postavy bude tvořit vyjednávání za velmoc a vedení delegace.

2
1
1
1
3
3

Cool faktor: vysoká politika, příběh velké ne-lásky, psaní historie, čaj, krev a mozkomíšní mok


Theresa Wigt-uskterry, dědička ostrova Wight

(* 14. ledna 72) – 23 let

Lord ostrova Wight má v rámci Albionu zvláštní postavení, které se táhne od prvního nového lorda ostrova Wight hned po Slavném návratu – člověka, který později spojil svou rodinu s královninými dary. Zodpovídá se přímo Královně a vládne jen malému kousku země uprostřed moří, ale právě tento ostrov je místem, kde lordi ostrova vychovávají své proslulé lovecké ohaře: zrůdy, které když chytí stopu, tak pronásledují svou kořist až do úspěšného slovení nebo svého úplného zničení. A právě tato monstra stále hrají klíčovou roli při udržování klidu v Irsku – a pán z ostrova Wight je tak vždy konzultován irskými místodržícími a bez něj by žádné Irsko nebylo. 

Theresa je nejmladší a nejoblíbenější dcerou pána z Wight, blízkou přítelkyní Sususkiliam a bytostí, která svá kusadla nese hrdě. Čekají na ní nejen složitá vyjednávání ve jménu Královny, ale i pravidelná kontrola Irčanů a snaha vyřešit komplexní rodinné vztahy s příbuznými, které osud zavál na úplně jiná místa. A možná i s dalšími členy delegace. 

Lord z ostrova Wight následníka vybírá jednoduše: kdo chce být hoden jeho titulu, musí odejít do světa a z cest si přinést moudrost, jizvu a dar. Kdo přinese ty nejlepší, bude jeho následníkem. V duchu tradic rodu je též zapálenou věřící Mokoš a možná ji dokonce čeká kněžství. Je na to připravena?

3
2
3
1
2
2

Cool faktor: vysoká politika, utlačování Irů, austenovská romance, dobrodružství, věci kultu


Georg-usk-georg

(* 25. října 75) – 20 let

Postava je bezpohlavní.

Praprapotomek Jiřího III. a přímý potomek místokrále Třinácti kolonií byla na své studijní cestě po Evropě, když přišla zpráva o Drakově odchodu do lázní. Jednalo se o zásadní přerušení její dosavadní spanilé jízdy po Evropě: nikde nestrávila víc než dva týdny a všude po ní zůstávala řádná spoušť za peníze z kolonií. Novinové titulky to generovalo skvělé. Její mladičký šťastný život ale narušily dvě tragické zprávy za sebou: první přišly informace o bostonském pití kávy a bitvě o New York a ona se chystala domů, zatímco byla připravována místo radovánek a poznávání světa bojovat a potírat povstání.

A pak byla požádána, aby zastoupila oficiální správu kolonií na Umírání a získala tak podporu pro svůj kout světa. Požádána přímo Královnou a jasné je jedno: pokud selže, stane se zbytečnou. Pokud uspěje, vrátí se domů velet jednotkám, které potlačí ono trapné povstání.

1
3
2
1
2
2

Cool faktor: vysoká politika, utlačování národů, intenzivní diplomacie, nekončící párty, Damoklův meč

Postava na první polovinu hry.


Profesor Moriarty

(* 14. února 37) – 58 let

Postava může být muž či žena.

Matematik, profesor, vědec a muž ve velké přízni samotné Královny, jíž propůjčil svůj intelekt při úspěšném a řádně zveřejněném řešení několika větších teroristických činů. Rozbil síť Jakobitů v Británii, reformoval veřejné finance Albionu a na přání královny také stvořil nechvalně proslulý Special Investigations Team, který se ovšem před dvěma lety rozpadl. Po tragických událostech, které rozpad tohoto uskupení provázely, se dlouho věřilo, že je Moriarty po smrti.

Zprávy o jeho smrti byly ovšem poněkud přemrštěné. Moriarty žije a jeho vystoupení ze stínů má i  svůj jasný důvod: Drakově tajné policii se povedlo při zátahu zatknout jeho dlouhodobou nemesis, teroristu Sherlocka Holmese. S pověřením královny tak přijíždí osobně uzavřít tuto kapitolu svého života. A mimochodem k tomu změnit Evropu, ovládnout či zachránit část světa a uvést do pohybu dávno připravované plány.

Může to znít jako výzva. Pro profesora je to prodloužený víkend, kde se navíc sejde se starými přáteli i nepřáteli.

2
1
2
1
2
1

Cool faktor: intriky, špionáž, staří ne/přátelé, nejchytřejší člověk v místnosti


Lady Horatia Hornblower

(* 24. června 67) – 28 let

Vnučka legendárního agenta a vojáka Albionu, který dokázal znovu a znovu škodit Napoleonovým šíleným snahám na kontinentu. Horatiovi Hornblowerovi byl za jeho činy Královnou udělen šlechtický titul a jemu osobně její zvláštní požehnání, díky kterému je stále ve skvělé formě a může se tak intenzivně věnovat svým zálibám. Mezi nimi ční tvrdý výcvik vlastních potomků, pro které nepřipadá v úvahu jiná kariéra než armádní.

Ta čekala i Horatii. Od nejútlejšího věku prošla nelítostným drilem následovaným několika diplomatickými nasazeními, z nichž si odnesla slušná doporučení. Když pak bylo třeba vyřešit otázku osobního strážce paní Sususkiliam do říše na Dunaji, vybrala si sama vedoucí delegace Horatii. V mladé ženě se tak pere několik problémů: žije ve stínu nepřekonatelného a stále živého hrdiny, její horká krev se sráží s vypěstovanou disciplínou a neustále se přirozeně sráží se sprostým a drzým sluhou paní Sususkiliam, Twistem. Nedávno též byla jmenována vojenským guvernérem Irska. Jedná se o pokus o její odložení mimo dění a nebo příležitost zazářit?

3
2
3
1
1
1

Cool faktor: boj, šermířka, albionská arogance, souboje, parťácké hašteření, osud Irska


Oliver Twist

(* 16. listopadu 61) – 34 let

Hrdý Albion oplývá mocným průmyslem, bohatou šlechtou a továrníky i zoufalou chudinou. A v nejhorší situaci mezi nimi jsou sirotci, kteří se nemají na koho obrátit a kterých války v koloniích i války gangů plodí mnohem víc, než kdy mohou charitativní sirotčince pojmout. Oliver zažil takový život. Všechno, co kdy měl si musel vybojovat, a zatímco jiní se rodili se stříbrnou lžičkou v ústech, pro něj byla omlácená lžíce dlouhá léta jediným majetkem nad rámec chudého odění.

A nejen, že přežil. Oliver se i naučil vše potřebné k přežití na ulici od toho, co z odpadků se dá ještě sníst až po to, jak praštit toho druhého tak, aby se už nezvedl. Mohl se stát jedním z mnoha pouličních děcek a zlodějů, ale jeho jasný morální kompas mu dal ještě mnohem větší šanci. Oliver totiž dokázal hluboko v londýnském podsvětí vypátrat judaistu, který se stále držel monoteistické hereze a který řídil velkou část londýnského podsvětí. Když Fagina předal úřadům, dostal se jeho příběh jako krátká zmínka do novin, a pak už jeho hvězda mířila jen vzhůru. Teď je osobním služebníkem paní Sususkiliam. Jeho povinnosti i plány ale samozřejmě zahrnují mnohem více než nosit kufry a připravovat čaj. Mnohem více.

2
2
2
3
1
1

Cool faktor: mezinárodní spiknutí, pěstní zápasy, parťácké hašteření, “poslušný” sluha


Mina Harker

(* 2. září 56) – 39 let

Když předek Georg-usk-georga hledal někoho, kdo bude dobrým doprovodem a poručníkem mladého pána po celé Evropě, měl velké štěstí. Paní Harker zrovna hledala práci. Její zkušenosti s cestováním, těsnopisem, dobré jazykové znalosti i její velká touha cestovat odděleně od jejího manžela a doporučující dopis od albionského lorda i správce azyla pro nervově postižené pak zcela přesně splňovaly to, co mladý pán potřeboval.

Rozumí si i osobně. Mina má pochopení pro některé jeho mladické excesy a dokáže zařídit, že spousta problémů zmizí, či si poškození přestanou stěžovat. Doprovod k dvoru Draka ale její situaci dosti komplikuje. Ve světě tak vysoké politiky nemá příliš zkušeností, automaticky se od ní očekává zastupování zájmů kolonií a k tomu právě tady, ze všech míst na světě, musí potkat svého  dávno odloučeného manžela i jiné staré společníky. Mina se bude pohybovat mezi velmi slušnou vychovatelkou a dobrodružnou agresivní dámou.

3
2
2
1
2
1

Cool faktor: přísná guvernantka, velká láska a velké problémy, upíři, stará dobrodružství