Rubrika: Aktuality

Již několik dní uplynulo od chvíle, kdy Drak oznámil svůj plánovaný skon. Bylo o něm napsáno množství novinových článků a Drak samotný vydal nespočet dalších oznámení a nařízení. Zde naleznete výběr těch nejdůležitějších zpráv, které by vaší pozornosti neměly uniknout.


Drakovo umírání se odkládá

Vážení příznivci Belle Epoque, těšící se na velkolepé Umírání. Přestože nás zájem o další běh hry velmi potěšil, tak vzhledem k nelítostné ekonomické situaci jsme byli nuceni další uvedení Belle Epoque odložit na neurčito. Tento krok nás mrzí stejně jako Vás, více o důvodech toho nelehkého rozhodnutí si můžete přečíst zde.

Více

Nezařaditelní

Ne každý z návštěvníků Umírání patří k některé skupině. Někteří z nich své vztahy a konexe tají, jiní skutečně nikam nezapadají, či jsou jedinými reprezentanty vlastní frakce. Co od těchto cizinců čekat? Co je do Lázní přivedlo?

Více

Osmanská říše

Válka mezi Vysokou Portou a Prastarými trvá už od Slavného návratu. Drak byl vždy jeden z předních nepřátel Turků a každý jeden metr Balkánu byl štědře placen krví i ichorem.  Při příležitosti svého umírání ale oficiálně pozval vyslance Osmanů se suitou ke svému dvoru – se zárukou, že dokud žije, nebude jim ublíženo. Taková záruka je […]

Více

Developer’s Diary a druhý běh!

Poslední týdny a velkou část včerejší porady jsme věnovali vyhodnocení všech druhů zpětné vazby. V následujícím dokumentu shrnujeme co si z ní odnášíme za strukturální poučení a jaké změny vnímáme jako nutné.

A co více, již nyní víme, že Belle Epoque 2.0 bude!

Více

Poslední měsíc příprav

Vstupujeme do posledního měsíce příprav hry, za tři týdny od teď už většina z nás bude na zámku.

Po třech letech, tisících hodin a ve světě, který se za dobu psaní hry výrazně změnil. Trochu doják, ne?

Více

Nábor kuchařů

Belle Epoque larp hledá kuchaře a kuchařky! Mezi 25. a 29. květnem budeme na zámku Valeč u Karlových Varů dělat obrovskou hru: a potřebujeme u toho krmit 180 lidí.

Více

Autorský deník 3.4. 2022

Přinášíme vám další shrnutí, jak postupuje práce na Belle Epoque!

Více

Dionýská aliance

skoro tajný spolek Dionýská aliance je slavná, přeslavná tradice zlaté mládeže i starších a pokročilých pijanů. Již se prakticky neví, kdo jí založil a kde se její přesvatá pravidla vzala, ale zkrátka je tu a její členové (poměrně volně definovaní) se sice neberou zdaleka tak vážně jako teroristické spolky či tajemné konspirace v srdci Říše, ale […]

Více

Autorský deník 20.3. 2022

Autorský deník 20.3. 2022
Uplynul týden a máme tady pro vás shrnutí: na čem pracujeme, co se děje a s čím nám můžete pomoci. 🙂

Více

State of Play – Březen 2022

Vážení přátelé,

do hry zbývají dva a půl měsíce. Protože je Belle Epoque masivní projekt (z různých důvodů vyvíjený déle, než bychom si sami přáli), máme tady pro vás upřímné shrnutí, jak jsou různé části hry připraveny, co si myslíme, že bude super, kdy co můžete přibližně čekat, jak vám budeme dokumenty distribuovat a s čím potřebujeme pomoci. Zdá se nám to tak správné a vůči vám upřímné.

Více

Hledáme copywritera

Autorský tým po krátkém odpočinku naskočil na své obvyklé tempo a protože neúnavný aparát Dunajské říše vždycky ocení další ruce přiložené k dílu, přinášíme vám exkluzivní inzerát, který v dnešním Slovanském listu nenajdete. Hledáme totiž osobu, která pozvedne pověstné pero) a rozšíří náš tým copywriterek – situace není nikterak zoufalá, ale další geroj by nám dodal více duševního klidu, času na ladění designu a také celkově věříme, že vzhledem k rozmanitosti postav hry je i pestrost psavců ku prospěchu.

Více

Hledáme lidi

Hledáme lidi – pomocníky na hru, scénografy, tvůrce rekvizit, osvětlovače a nebo lidi, co se to chtějí naučit. Chcete přijet na Belle jako pomocník, občas si zahrát ghůla, občas pomoci tahat elektřinu a samozřejmě sem tam připravit nějaký ten hřbitůvek? Nebo pomůže s výdejem kostýmů a rekvizit, bude řešit zádrhele s hráči a pod.? Tato parta pomocníků […]

Více

Projektový postup – Listopad

Začíná listopad a nám zbývá necelých šest měsíců do hry. Chceme vám tak předat širší zprávu o tom, co nám jde, co nám nejde, a jak to vypadá.

Více

Finance – Půjčky

Shrnutí možností podpory hry za pomoci půjček.

Více

Finance – Účastnický poplatek

Shrnutí účastnického poplatku, storna, balíčků a možnosti brigády.

Více

Jak vzniká a kolik stojí Belle Epoque?

Pro vás, co jste o larpu zatím jen slyšeli, může být celý proces tvorby hry a její výsledná podoba zdrojem mnoha otázek. Jak se larp vůbec píše? Proč za to platím tolik? Jak se ze spousty nápadů a vize pokřiveného světa stane obytná noční můra, ve které můžu strávit prodloužený víkend?

Více

Drakovi nejbližší

Z Drakova brněnského dvora do lázní přijíždějí ti, kteří mu léta sloužili či byli jeho prodlouženou rukou.Každý jeden z nich prožíval život či jeho část v Drakově požehnané blízkosti a je s ním tak svým způsobem nenávratně spjat. Drak umírá a začíná tak konec jedné éry. A to i pro každého z nich.

Více

Jak se přihlásit

Upozornění – Tento text byl sepsán k prvnímu běhu hry v roce 2022, není tedy již aktuální pro přihlašování na druhý běh Belle Epoque. Pro informace k aktuálnímu přihlašování prosím zamiřte sem. Je otevřeno dodatečné přihlašování a přihlašování pro dobrovolníky! Formulář pro dobrovolníky Tak velká hra, jako je Belle, užije každou dobrovolnou ruku. Nemáme sice žádná CP, ale […]

Více

Warning: Undefined variable $category in /www/rolling.cz/belle.rolling.cz/www/wp-content/themes/belle/template-parts/pagination.php on line 47

Warning: Undefined variable $category in /www/rolling.cz/belle.rolling.cz/www/wp-content/themes/belle/template-parts/pagination.php on line 47